Volledig scherm
PREMIUM
Opera op de Parade is een van de jaarlijkse evenementen in de Bossche binnenstad © copyright Marc Bolsius

Feest in Den Bosch; de gemeente wil handhaving verbeteren

DEN BOSCH - Waar is dat feestje? In Den Bosch is dat feestje. En het zijn er steeds meer. Dit jaar staan er 183 op de gemeentelijke evenementenkalender. Inclusief 15 evenementen in Vinkel en Nuland zijn dat er 39 meer dan tien jaar geleden. Het college van B en W bereidt voorstellen voor om 'de handhaving in de breedste zin te verbeteren'.

,,Het gaat om controle ter plaatse en de juridische opvolging bij niet naleving van de voorwaarden. Centraal daarbij staat dat er voor de burger die meldingen doet één ingang moet zijn'', aldus de gemeente.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

  Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

  DEN BOSCH - Chef-kok Bobby Rust (37) is weg bij het in Cromvoirt gevestigde restaurant Noble Kitchen van sterrenchefkok Edwin Kats (restaurant Noble in Den Bosch). Rust ging vorig jaar aan de slag in het naast de golfbaan gelegen bedrijf. Hij is intern opgevolgd door Tom Schoonus (ruim een jaar souschef in Noble Kitchen en bijna zes jaar souschef in Noble). Ook was Schoonus drie jaar werkzaam in restaurant Cordial (Oss).
 1. Mist en onduidelijkheid rond nieuw theater in Den Bosch
  PREMIUM
  ANALYSE

  Mist en onduide­lijk­heid rond nieuw theater in Den Bosch

  DEN BOSCH - Ruim een maand geleden presenteerde de gemeente architectenbureau NOAHH uit Amsterdam als ontwerper van het nieuwe Theater aan de Parade. Een ronkend persbericht over de keuze voor het schetsontwerp van NOAHH - want meer ligt er niet - én twee afbeeldingen hoe het nieuwe theater er in de toekomst uit zou kunnen zien. Er kwam ook telefonisch nog een reactie van de gemeente: het is een schetsontwerp en zelfs niet gezegd dat het theater er aan de buitenzijde uit komt te zien als nu wordt getoond. Punt. Dat is tot nu toe alle informatie waar de stad het mee moet doen. Niet meer en niet minder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch