Impressie van het 'nieuwe' Fort Isabella in Vught
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het 'nieuwe' Fort Isabella in Vught © Isabella Groep

Fort Isabella Vught: nieuwe ‘mini-samenleving’

VUGHT -  Het hekwerk rondom Fort Isabella in Vught is inmiddels verdwenen. Een natuurlijke houtril (takkenhoop) is ervoor in de plaats gekomen. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het verduurzamen van bestaande kazernegebouwen én hebben diverse bedrijven op het historische terrein hun vaste stek gevonden. Nu wordt gezocht naar toekomstige bewoners.  

De herontwikkeling van het zeventiende eeuwse vestingwerk is een initiatief van Tjeerd Saatrube en Olivier Koning, verenigd in de Isabella Groep. Ze toveren het voormalige kazerneterrein aan de Reutsedijk om tot een ‘mini-samenleving’. Een plek waar wonen, werken, educatie en recreatie samenkomen. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch