Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van het 'nieuwe' Fort Isabella in Vught © Isabella Groep

Fort Isabella Vught: nieuwe ‘mini-samenleving’

VUGHT -  Het hekwerk rondom Fort Isabella in Vught is inmiddels verdwenen. Een natuurlijke houtril (takkenhoop) is ervoor in de plaats gekomen. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan het verduurzamen van bestaande kazernegebouwen én hebben diverse bedrijven op het historische terrein hun vaste stek gevonden. Nu wordt gezocht naar toekomstige bewoners.  

De herontwikkeling van het zeventiende eeuwse vestingwerk is een initiatief van Tjeerd Saatrube en Olivier Koning, verenigd in de Isabella Groep. Ze toveren het voormalige kazerneterrein aan de Reutsedijk om tot een ‘mini-samenleving’. Een plek waar wonen, werken, educatie en recreatie samenkomen. 

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch