Volledig scherm
PREMIUM
Een door Helfrich bij een uitvaart gemaakte foto, gepubliceerd met toestemming van de betrokkenen. © Gonnie Helfrich

Fotografe brengt overledenen in beeld: ‘het gaat veel meer om wat je voelt bij een foto, dan om wat je ziet’

ROSMALEN - Al tien jaar fotografeert Gonnie Helfrich de overledenen of zij die binnenkort zullen overlijden. Moeilijk vindt ze het niet, wel is het volgens haar dankbaar werk.

Ze weet nog dat haar oma overleed. Haar vader hield een voordracht en daar zat moeder met haar eigen verdriet en nog drie kinderen naast haar. ,,Ze kon met haar hand net niet bij mij om mij te troosten. Toch heeft er de hele dienst een hand op mijn schouder gelegen. Iemand die achter ons zat. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wie.” Gonnie Helfrich was nog maar acht jaar toen dat gebeurde, maar toch wist ze: ,,als er een foto was gemaakt, dan had ik geweten wie het was.”

  1. Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen
    UPDATE + VIDEO

    Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen

    DEN BOSCH/OSS - Drie personen zijn zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A59 van Den Bosch naar Oss. In eerste instantie leek sprake te zijn van twee dodelijke slachtoffers. Bij het bergen van het voertuig werd duidelijk dat drie mensen in de uitgebrande auto zaten. Op dit stuk van de A59 zijn in minder dan een jaar tijd al drie ernstige ongelukken gebeurd. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar het wegdeel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch