Volledig scherm
De belevingstuin van Jozefoord

Fracties: verbinding Jozefoord met centrum Nuland moet beter

NULAND - De fracties van Rosmalens Belang, gewoon ge-DREVEN en PVV willen dat de verbinding voor voetgangers en rolstoelers tussen Jozefoord en het centrum van Nuland beter wordt. 

Ze hebben daarover schriftelijke vragen gesteld aan B en W. Volgens de fracties is zorgcentrum Sint-Jozefoord een belangrijke voorziening in het dorp. Niet alleen voor de bewoners, ook mensen uit het dorp en de omgeving bezoeken er veel activiteiten. 

Onbegaanbaar

Maar mensen die aangewezen zijn op een rolstoel of scootmobiel, kunnen volgens de fracties eigenlijk alleen óp het terrein van Jozefoord terecht. ,,Op de weg naar het dorp zijn de trottoirs onbegaanbaar voor mensen met rolstoelen. Ook kinderboerderij 't Heike waar mensen graag naar toe zouden gaan is voor velen onbereikbaar", stellen de fracties.

900 meter

Het is hemelsbreed een afstand van amper 900 meter tot het centrum van Nuland. ,,Maar de inrichting van de weg, fietsroutes en trottoirs, met name aan de Duyn en Daelseweg maken het vrijwel onmogelijk voor mensen met een (loop)beperking om deze toch te maken.”

Quote

Maar de inrichting van de weg, fietsrou­tes en trottoirs, met name aan de Duyn en Daelseweg maken het vrijwel onmogelijk voor mensen met een (loop)beperking

Rosmalens Belang, gewoon ge-DREVEN en PVV

De fracties willen dat B en W op korte termijn onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de verbinding te verbeteren.

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch