Volledig scherm
Frits Sissing presenteert op 15 mei een tv-show op de Parade in Den Bosch. © ANP

Frits Sissing met tv-show in Den Bosch: Nederland staat op tegen kanker

DEN BOSCH - KWF Kankerbestrijding hoopt dat op 15 mei honderden mensen vanaf de Bossche Parade gezamenlijk een menselijk lint vormen met een lengte van ruim een kilometer. Voorwaarde is dat zij 10 euro inschrijfgeld betalen en zich voor minstens 200 euro laten sponsoren voor kankeronderzoek onder het motto: Nederland staat op tegen kanker.

De deelnemers zijn onderdeel van een live-tvprogramma dat vanaf 20.30 uur wordt uitgezonden op NPO 1. ,,Tijdens de show staan zij anderhalf uur samen letterlijk stil bij de impact die kanker heeft. Belangstellenden kunnen dat alleen doen. Maar we zouden het ook leuk vinden als herkenbare groepen komen. Bijvoorbeeld brandweerlieden in uniform’’, aldus KWF-woordvoerder Annebel Schipper.

Caro Emerald

In het programma met presentator Frits Sissing komen onder anderen kankerpatiënten en kankeronderzoekers aan het woord. Ook zijn er optredens van artiesten. De woordvoerder laat in het midden om wie het precies gaat, dit wordt later nog bekend gemaakt.

De afgelopen twee jaren werd het programma uitgezonden vanaf het Waagplein in Alkmaar. Daar werd vorig jaar geld ingezameld via een hardloopevenement onder aanvoering van actrice Marlijn Weerdenburg en optredens van onder anderen Maan en Caro Emerald. ,,We wilden nu eens naar een andere gemeente met een mooi plein en hebben dat een poosje geleden laten weten aan enkele gemeenten. Uiteindelijk is gekozen voor Den Bosch. De gemeente reageerde enthousiast toen wij informeerden naar de mogelijkheden.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch