Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Springplank in het centrum van Vught krijgt een sobere gymzaal. © copyright Marc Bolsius

GB-wethouder Peter Pennings overleeft op één avond twee moties van wantrouwen

UPDATEVUGHT - Gemeentebelangen wethouder Peter Pennings van onder meer ruimtelijke ordening kreeg het donderdagavond flink voor de kiezen. Hij overleefde op één avond twee moties van wantrouwen. Die kreeg hij aan zijn broek vanwege het gedoe rondom de versoberde beweegzaal voor basisschool De Springplank én de blunders met betrekking tot het Ruimte voor Ruimte project Vught Zuid. 

Door de overspannen bouw valt de nieuwe gymzaal voor basisschool De Springplank in Vught tonnen duurder uit dan verwacht en wordt niet innovatief, interactief en multifunctioneel maar sober. Zelfs de sobere variant is al zo’n drie ton duurder dan de vorig jaar beschikbaar gestelde 1 miljoen euro. Er wordt wel een mindervalide toilet en doucheruimte aan toegevoegd. ,,Vught gaat veel meer betalen voor minder”, aldus Gemma Wiegant van D66. ,,Het nieuwe plan voldoet waarschijnlijk niet aan welstand, het is niet de wens van de school, voldoet niet aan de afspraken met de buurt, is niet te verhuren aan derden, de buurtfunctie gaat verloren en er zijn geen duurzaamheidsmaatregelen getroffen.”

  1. Taptoe ’s-Hertogenbosch vervroegd vanwege grasmat De Vliert; streetparade gaat niet door
    PREMIUM

    Taptoe ’s-Hertogen­bosch vervroegd vanwege grasmat De Vliert; streetpara­de gaat niet door

    DEN BOSCH - Al maanden stond de datum voor de komende Taptoe ’s-Hertogenbosch vast. Het tweejaarlijks muzikaal evenement zou op zaterdag 22 juni 2019 plaatsvinden. Deels in de Bossche binnenstad op De Parade, deels in stadion De Vliert. Maar omdat de grasmat in het stadion vervangen moet worden, wordt de Taptoe ’s-Hertogenbosch vervroegd naar zaterdag 18 mei. Dat maakte het organisatiecomité van de Taptoe ’s-Hertogenbosch deze week bekend.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch