Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Springplank in het centrum van Vught krijgt een sobere gymzaal. © copyright Marc Bolsius

GB-wethouder Peter Pennings overleeft op één avond twee moties van wantrouwen

UPDATEVUGHT - Gemeentebelangen wethouder Peter Pennings van onder meer ruimtelijke ordening kreeg het donderdagavond flink voor de kiezen. Hij overleefde op één avond twee moties van wantrouwen. Die kreeg hij aan zijn broek vanwege het gedoe rondom de versoberde beweegzaal voor basisschool De Springplank én de blunders met betrekking tot het Ruimte voor Ruimte project Vught Zuid. 

Door de overspannen bouw valt de nieuwe gymzaal voor basisschool De Springplank in Vught tonnen duurder uit dan verwacht en wordt niet innovatief, interactief en multifunctioneel maar sober. Zelfs de sobere variant is al zo’n drie ton duurder dan de vorig jaar beschikbaar gestelde 1 miljoen euro. Er wordt wel een mindervalide toilet en doucheruimte aan toegevoegd. ,,Vught gaat veel meer betalen voor minder”, aldus Gemma Wiegant van D66. ,,Het nieuwe plan voldoet waarschijnlijk niet aan welstand, het is niet de wens van de school, voldoet niet aan de afspraken met de buurt, is niet te verhuren aan derden, de buurtfunctie gaat verloren en er zijn geen duurzaamheidsmaatregelen getroffen.”

  1. Initiatiefnemer gestaakte automeeting Den Bosch vindt besluit politie onredelijk: ‘Volgende maand hopelijk wel vergunning’

    Initiatief­ne­mer gestaakte automee­ting Den Bosch vindt besluit politie onredelijk: ‘Volgende maand hopelijk wel vergunning’

    DEN BOSCH - ,,Ik had dan geen vergunning, maar wij deden niks verkeerd.” Initiatiefnemer Virgill van der Burgt van de gestaakte automeeting in Den Bosch noemt de vroegtijdige beëindiging door de politie van zaterdagavond ‘onredelijk’. Na een ongeluk in Son tijdens een automeeting daar, voegde deze groep van honderden autoliefhebbers zich bij de meeting in Den Bosch, waarop de politie besloot het stop te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch