Feline Julie Verschuur uit hedel, nog maar 13 jaar maar al o zo volwassen op het gebied van poëzie
Volledig scherm
Feline Julie Verschuur uit hedel, nog maar 13 jaar maar al o zo volwassen op het gebied van poëzie © Chris Korsten

Gedichten als zalvende olie op wonden van de Parade

De kale Parade ziet er niet uit, de gekapte paardenkastanjes worden door de Bosschenaren gemist. Voor stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap dé aanleiding voor een ‘Ode aan de Paradebomen’-dichtwedstrijd. De letters van het winnende gedicht zijn op het plein uitgelegd, op de dag dat de eerste ‘plaatsvervangende’ bomen zijn geplant.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst

  VUGHT - De voorpret, de ontroering en het gevoel om ergens welkom te zijn. Dat is waar Jeannette Saatrube uit Vught het voornamelijk voor doet: De Engelentafel. Mensen een plekje aan de kersttafel geven zodat ze niet alleen hoeven te zijn. Saatrube vindt het fijn dat ze mensen kan helpen die het nodig hebben. Ze heeft al velen geïnspireerd haar voorbeeld te volgen en hoopt dat er nog meer zullen volgen. Met het project ‘Komt voor elkaar’ wil het BD mensen de kans bieden om met soortgelijke ideeën te komen. Hulp vragen en krijgen, op elk denkbaar gebied.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch