Servicepunt Lage Leun in Engelen met automaat die binnekort in werking treedt.
Volledig scherm
Servicepunt Lage Leun in Engelen met automaat die binnekort in werking treedt. © A Vddungen

Geen apotheek of bezorging van medicijnen voor bewoners Haverleij

ENGELEN - Sinds kort is het servicepunt De Lage Leun in Engelen, officieel een uitdeelpost van Apotheek West en Apotheek Kooikersweg, gesloten vanwege de coronacrisis. Voor de bewoners in de Haverleij is dat lastig, die vallen buiten het bezorgingsgebied.

Martin Berens (77), bewoner in de Haverleij, kreeg tot zijn verbazing te horen dat zijn medicijnen niet afgeleverd konden worden bij de uitdeelpost De Lage Leun, maar dat hij ze kon ophalen bij de apotheek aan de Kooikersweg. Hij vroeg of het mogelijk was om ze te laten bezorgen en kreeg de mededeling dat de Haverleij niet onder de bezorgservice valt. Berens: ,,Vanwege mijn leeftijd wil ik niet naar die drukke praktijk aan de Kooikersweg.''

Quote

Vanwege mijn leeftijd wil ik niet naar die drukke praktijk aan de Kooikers­weg

Martin Berens, Bewoner Haverleij

Overspoeld

Helaas voor Berens maakt Medsen gebruik van fietskoeriers en die fietsen niet zover. Daar komt bij dat ze overbezet zijn. Volgens Christien Kuit, apotheker bij Medsen Apotheek Kooikersweg, hebben Apotheek West en Apotheek Kooikersweg de uitdeelpost gesloten omdat ze door de RIVM-richtlijnen minder efficiënt kunnen werken en dus mensen tekort komen. ,,We zijn overspoeld met aanvragen voor recepten. Vanwege de maatregelen en de enorme drukte kunnen Apotheek West en Apotheek Kooikersweg de post simpelweg niet bemensen'', zegt Kuit.

Quote

Vanwege de maatrege­len en de enorme drukte kunnen Apotheek West en Apotheek Kooikers­weg de post simpelweg niet bemensen

Christien Kuit, Apotheker Medsen Kooikersweg

Afhaalkluisjes

Wel houdt de apotheek rekening met de zware gevallen. ,,Onze eigen medewerkers rijden er dan langs en geven de medicijnen af.'' De Lage Leun heeft inmiddels een afhaalkluis. Wachten is nog tot de pinbetaling in werking is. ,,Daar doen we onze uiterste best voor'', aldus Kuit.

Om een toegangscode te krijgen voor een kluisje, moeten mensen een mobiel nummer of een e-mailadres doorgeven. ,,De gegevens die we hebben, kloppen niet altijd. Daarin moeten we nog een inhaalslag maken.'' Ook raadt ze mensen aan om rond 08.00 uur of 17.15 uur naar de apotheek Kooikersweg te komen, dan is het een stuk rustiger.

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch