Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp van NOAHH voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Geen enkel ontwerp Theater aan de Parade voldeed aan de eisen

DEN BOSCH - Géén van de vijf architectenbureaus dienden een ontwerp voor een nieuw Theater aan de Parade in dat volledig voldoet aan het concept-bestemmingsplan en aan de eisen die aan het nieuwe theater gesteld zijn. Het ontwerp van NOAHH sluit echter wel het beste aan op de plannen en ideeën van de gemeente Den Bosch en daarom is met het Amsterdamse bureau een contract gesloten. Dat staat te lezen in een samenvatting van de reactie van de advocaat van de gemeente. 

Quote

Het heeft geen zin meer om vol te houden dat de aanbeste­ding correct verlopen is

Bert van Mieghem, Advocaat namens vier architectenbureaus

,,De chaos wordt alleen maar groter’’, is de eerste reactie van advocaat Bert van Mieghem namens de vier afgewezen architectenbureaus die met een kort geding dreigen. ,,Deze week nog moet duidelijk worden of wij het kort geding doorzetten.’’

Van Mieghem vindt dat de procedure voor het ontwerp niet juist verlopen is en opnieuw gevoerd moet worden en vecht het daarom aan.,,Het heeft geen zin meer om vol te houden dat de aanbesteding correct verlopen is. Eerst is er bekendgemaakt dat er een winnend ontwerp was, toen weigerde de gemeente het winnende ontwerp te tonen, vervolgens werd er gesuggereerd dat er een paar kleine aanpassingen aan het ontwerp gedaan zouden moeten worden en nu is de stelling dat er helemaal nog geen winnend ontwerp is, maar dat er volgend jaar pas een ontwerp zal zijn’’, aldus de advocaat eerder op de dag. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch