Volledig scherm
Joël van Boxtel haalde de afgelopen dagen glas, spijkers, kapotte tegels én asbest tussen het gestorte puin uit. © copyright Marc Bolsius

Geen gevaar voor volksgezondheid op Cromvoirtsepad Vught; toplaag toch verwijderd

VUGHT - De met bouwafval vervuilde toplaag van het Cromvoirtsepad in Vught wordt vrijwel zeker afgegraven en vervangen door een nieuwe laag. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Vught dinsdagmiddag.

Hoewel de laag vervangen wordt, is er volgens hem ook op dit moment géén gevaar voor de volksgezondheid. ,,Gisteren heeft de ODBN de locatie onderzocht. Bij deze visuele controle is geen verder asbestverdacht materiaal gevonden”, aldus de gemeentewoordvoerder. ,,Ook blijven de bij-mengingen onder de norm, waarmee de puinverharding milieu hygiënisch gezien, aan de normen voldoet.”

Kwalitatief goed puin

Het is volgens hem dan aan de gemeente om de civieltechnische kwaliteit te beoordelen. ,,Zowel de verantwoordelijke portefeuillehouders als het cluster Inrichting Openbare Ruimte willen, in samenspraak met de aannemer, de huidige toplaag verwijderen en een nieuwe laag aanbrengen. Want de huidige laag mag dan aan de milieutechnische eisen voldoen, voor de bewoners in de buurt en overige gebruikers van het pad moet het veilig zijn door gebruik van kwalitatief goed puin, met zo min mogelijk bij-mengingen."

 1. Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen
  PREMIUM

  Geen 'Vindicati­aan­se' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studenten­ver­e­ni­gin­gen

  DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.
 2. Winterparadijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug
  PREMIUM

  Winterpara­dijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug

  DEN BOSCH - Na het gerommel en de late organisatie de afgelopen jaren van het Winterparadijs op de Bossche Parade is het evenement voor dit jaar nu al rond. Ondanks een te verwachten tekort van 30.000 euro gaan dezelfde partijen als afgelopen jaar met elkaar in zee, betaalt de gemeente opnieuw 37.500 euro en gaan de Stichting PEP (Promotie Evenementen Parade) en Marijn Producties samen de ijsbaan en het horecapaviljoen exploiteren. Ook Joris’ Kerstboom keert op de Parade terug.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch