Plaskruis en afsluitbare toiletten met wastafel op de hoek Markt-Marktstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Plaskruis en afsluitbare toiletten met wastafel op de hoek Markt-Marktstraat. © Marc Brink/BD

Geen kip op straat en toch zet Den Bosch extra wc's in binnenstad

DEN BOSCH - Door de coronacrisis zie je nauwelijks mensen in de Bossche binnenstad. Toch is er volgens de gemeente behoefte aan extra toiletten. Daarom zijn er de afgelopen dagen zogenaamde plaszuilen en toiletunits neergezet. Het lijkt bestemd voor een enkeling.

Om de besmettingskans te verkleinen zijn ook in Den Bosch alle horecabedrijven gesloten. Veel winkels zijn voorlopig ook dicht. Hierdoor zijn minder wc’s beschikbaar. Tijdelijke openbare toiletten moeten nu uitkomst bieden in de Bossche binnenstad. Je ziet ze onder meer op de Parade, aan de Visstraat en de Kerkstraat.

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis
    PREMIUM

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch