Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier een deel van de Sint-Jan © Thomas de Windt/Studiodewindt

Geen richtlijnen, want Urban Sketchers willen gewoon schetsen in Den Bosch

Vr 9 aug. Ja, internationaal is Urban Sketching wel bekend, maar rondom Den Bosch valt dat nog vies tegen. En daar mag best verandering in komen, vinden de tekenaars op locatie.

Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier de silo's op de Tramkade © Annet van den Oord-van Kempen

De oude pandjes, de Markt, de Sint-Jan en de Uilenburg: eigenlijk is er heel veel in Den Bosch geschikt voor de Urban Sketcher, vindt Annet van den Oord-van Kempen. En dus trekt de vrouw uit Amerzoden geregeld de stad in, met een man of tien á vijftien, om de dagelijkse taferelen die ze tegenkomen, te vangen in schetsen op papier. En altijd op de locatie zelf. 

In de hoop dat meer mensen aanhaken, houdt de groep op 1 september een openbare en gratis sketchwalk door Den Bosch. Want met meer tekenaars, kunnen er meer tips en trucks worden uitgewisseld. Veel vaste richtlijnen voor de wereldwijde community van schetsers. Het gaat juist om het uitwisselen en proberen van verschillende stijlen op andere soorten papier. De ene keer met potlood, de andere keer met aquarelverf.

Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier een pand nabij het station in Den Bosch. © Thomas de Windt/Studiodewindt

Hoe lang de tekenaars over een werk doen? ,,Dat verschilt erg per persoon en per locatie. Sommigen zijn in een half uurtje klaar, anderen doen er uren over.” Maar, zo stelt ze wel, het moet binnen een dag te doen blijven, want wet is niet de bedoeling dat het kunstwerken van een paar dagen worden. Het blijven wel schetsen. 

  1. Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen
    PREMIUM

    Geen 'Vindicati­aan­se' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studenten­ver­e­ni­gin­gen

    DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch