Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier een deel van de Sint-Jan © Thomas de Windt/Studiodewindt

Geen richtlijnen, want Urban Sketchers willen gewoon schetsen in Den Bosch

Vr 9 aug. Ja, internationaal is Urban Sketching wel bekend, maar rondom Den Bosch valt dat nog vies tegen. En daar mag best verandering in komen, vinden de tekenaars op locatie.

Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier de silo's op de Tramkade © Annet van den Oord-van Kempen

De oude pandjes, de Markt, de Sint-Jan en de Uilenburg: eigenlijk is er heel veel in Den Bosch geschikt voor de Urban Sketcher, vindt Annet van den Oord-van Kempen. En dus trekt de vrouw uit Amerzoden geregeld de stad in, met een man of tien á vijftien, om de dagelijkse taferelen die ze tegenkomen, te vangen in schetsen op papier. En altijd op de locatie zelf. 

In de hoop dat meer mensen aanhaken, houdt de groep op 1 september een openbare en gratis sketchwalk door Den Bosch. Want met meer tekenaars, kunnen er meer tips en trucks worden uitgewisseld. Veel vaste richtlijnen voor de wereldwijde community van schetsers. Het gaat juist om het uitwisselen en proberen van verschillende stijlen op andere soorten papier. De ene keer met potlood, de andere keer met aquarelverf.

Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier een pand nabij het station in Den Bosch. © Thomas de Windt/Studiodewindt

Hoe lang de tekenaars over een werk doen? ,,Dat verschilt erg per persoon en per locatie. Sommigen zijn in een half uurtje klaar, anderen doen er uren over.” Maar, zo stelt ze wel, het moet binnen een dag te doen blijven, want wet is niet de bedoeling dat het kunstwerken van een paar dagen worden. Het blijven wel schetsen. 

  1. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
    PREMIUM
    update | video

    Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

    DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch