Volledig scherm
PREMIUM
Een afbeelding van hoe het nieuwe Sint-Jansmuseum er uit had kunnen zien. © Stichting Sint-Jansmuseum.

Geen Sint-Jansmuseum naast Bossche kathedraal is ’een ongelooflijk gemiste kans’

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch haalt de 4 miljoen euro voor een Sint-Jansmuseum definitief van tafel. De initiatiefnemers begrijpen niet dat het kerkbestuur deze kans laat lopen. ,,Als er nu een weloverwogen besluit ligt, kan ik dat nog snappen. Hier is niet over nagedacht’’, reageert mede-initiatiefnemer en oud-museumdirecteur Jan van Laarhoven.

Het leek zo mooi, eind februari 2017. Bij de presentatie van de plannen voor een museum in de tuin van de Sint-Jan zaten initiatiefnemers, plebaan Gert-Jan van Rossem en wethouder Huib van Olden glunderend naast elkaar. De huidige bouwloods tussen Hinthamerstraat en kathedraal zou verbouwd worden tot een modern museum met onder meer sprekende beelden en glas-in-lood-ramen die verhalen vertellen. Maar wellicht nóg belangrijker: de gemeente wilde de verbouw betalen en stelde vier miljoen euro in het vooruitzicht. 

 1. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch