Volledig scherm
Bij het ongeluk op de A59 bij Rosmalen waren drie doden te betreuren. © Bart Meesters - Meesters Multi Media

Geen tweede voertuig betrokken bij dodelijk ongeluk op A59 bij Rosmalen

ROSMALEN - Bij het dodelijk ongeluk op de A59 bij Rosmalen is geen tweede voertuig betrokken, bevestigt de politie. Drie mensen, een man en twee vrouwen, kwamen bij dat ongeluk op zondagochtend 17 februari om het leven. 

Het ging om drie twintigers,  een stelletje en een vriendin. Alledrie kwamen ze uit Portugal. Eén van de drie lichamen is inmiddels vrijgegeven. Daarvan is de identiteit vastgesteld. Bij de andere twee slachtoffers moet dat nog gebeuren. Er is DNA afgenomen en dat wordt vergeleken met het DNA van de ouders in Portugal. 

De drie reden zondagochtend rond 05.45 uur over de A59 bij Rosmalen richting Nuland, toen hun auto van de weg raakte. De wagen belandde tegen een pilaar en vloog in brand. Van de auto, volgens de huisbaas van de drie een roodbruine Ford Fiësta, was na het blussen door de brandweer niets meer over. 

Door de ernst van het ongeluk is niet vast te stellen of er alcohol in het spel was. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog altijd onduidelijk. Volgens de politie waren er geen indicaties dat er te snel zou zijn gereden. In de rechter grasberm waren slechts twee parallelle rijsporen aanwezig die eindigden bij de paal van de matrixborden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch