Daan Jansen en Teun de Witt, twee bestuursleden van SV Animoso, hebben na de intensieve introductieweek die ze hebben begeleid één duidelijk doel voor ogen: meteen stevig 'doorpakken'.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Jansen en Teun de Witt, twee bestuursleden van SV Animoso, hebben na de intensieve introductieweek die ze hebben begeleid één duidelijk doel voor ogen: meteen stevig 'doorpakken'. © Chris Korsten

Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen

DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.

Eerlijk gezegd wist hij vooraf niet wat hem te wachten stond bij de introductieweek van de aan de Avans Hogeschool gelieerde studentenvereniging Animoso. ,,Je hoort wel eens dat bij sommige verenigingen de ontgroeningsactiviteiten uit de hand lopen", vertelt Jesse van Dee (19), eerstejaars student International Business in Den Bosch. ,,Tevens besef je dat de situatie overal anders is, en dat Den Bosch niet te vergelijken is met 'échte' studentensteden als Groningen en Utrecht." 

  1. Mee op de vuilniswagen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd
    PREMIUM

    Mee op de vuilniswa­gen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd

    DEN BOSCH - Een driedelig pak draagt Joost Ankone voor zijn werk bij de gemeente Den Bosch sowieso niet. Maar deze dagen van de coronacrisis hijst de projectleider en organisatieadviseur zich in een overall en andere beschermende kleding. Om een handje te helpen bij de Afvalstoffendienst. Niks geen computer en vergaderingen, maar achter de vuilniswagen. ,,Ik heb nu uren over en wil iets voor de stad doen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch