Volledig scherm
Het gebied Kop van 't Zand met Verkadefabriek en Tramkade. © Sandra Peerenboom

Gemeente is benieuwd: Hoe zou je de Kop van 't Zand en Orthenpoort opnieuw invullen?


DEN BOSCH - Hoe zou het gebied van de Kop van 't Zand en Orthenpoort-Zuid er na 2025 uitzien? Om de mogelijkheden te bespreken houdt de gemeente Den Bosch op 23 november het Kort & Krachtig Festival tussen 13.00 en 16.00 uur. 

De gemeente gaat er vanuit dat veel mensen de Verkadefabriek en de Tramkade kennen. Het is de bedoeling om het gebied in de ruime omgeving te ontwikkelen met nieuwe functies. De gemeente is benieuwd naar  ideeën. 

Arrahma moskee 

Als inspiratie start om 13.00 uur een ‘ontdekkingsreis’ bij de Arrahma moskee in de Vogelstraat. Vanaf daar kunnen belangstellenden te voet, per fiets of per boot het gebied verkennen.  In het Werkwarenhuis is van 15.00 tot 16.00 uur een afsluiting met wethouder Mike van der Geld. 

De gemeente heeft alvast een voorlopige naam bedacht voor het gebied: de Bossche Stadsdelta.

  1. Man (41) die Bosschenaar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    Man (41) die Bossche­naar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    BEST/DEN BOSCH - Het gerechtshof heeft vandaag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd aan de 41-jarige Eindhovenaar Toon N. Hij heeft tijdens een ruzie op een dansfeest bij Aquabest in Best de 33-jarige Bosschenaar Yassine Majiti doodgeschoten. Hij is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op een beveiliger en voor wapenbezit. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde straf.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch