Volledig scherm
De beukenhaag aan de Kasteeldreef steekt in het midden wat vooruit. Zijdelings ervan is priveterrein, maar dat gras wordt telkens door de gemeente gemaaid. © Google Streetview

Gemeente maait privégras particulier in Empel steeds voor zijn voeten weg

Voor de vijfde keer maaide de gemeente onlangs de bloemrijke grasstroken van Empelaar Marcel Roozen. De gemeente is zich van geen kwaad bewust. 

Paul Roovers

EMPEL - De gemeente Den Bosch kondigde onlangs aan dat ze minder gaat maaien. Bloemen en planten worden zo gespaard en dat is goed voor bijen, vlinders en andere insecten. 

Maar Empelaar Marcel Roozen heeft een geheel andere ervaring. De twee stroken privégrond bij zijn woning aan de Kasteeldreef grenzen aan gras van de gemeente. Onlangs maaide de gemeente dat gras, inclusief de stroken van  Roozen.  Voor de vijfde keer op rij. ,,We hebben de gemeente steeds op de hoogte gesteld, telefonisch en per mail. Maar net als de jaren daarvoor geen reactie.”

De woning van Roozen en zijn vrouw staat op een bedrijventerrein. Hun voortuin is natuurvriendelijk aangelegd met veel bloemen. Een beukenhaag is de grens. Het middelste deel van de haag steekt wat uit ten opzichte van de zijkanten. De perceelsgrens loopt echter tot en met de verste beukenhaag. De 15 m2 aan de zijkanten ervan zijn ook eigendom van Roozen. ,,Ze zijn ook heel anders ingericht, ruig, geheel afwijkend van het strakke gras van de gemeente.”

Maar onlangs werden die stroken ook gemaaid, toen een groenbedrijf in opdracht van de gemeente door het dorp trok. ,,Terwijl we zitten te ontbijten horen we voor het huis motor geronk. Mijn vrouw rent nog naar voren, te laat. De laatste paar bloemen die er nog stonden liggen ook plat.”

Een woordvoerster van de gemeente blijft er bij dat de gemeente alleen eigen grond heeft gemaaid. 

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch