Volledig scherm
Wethouder Geers (links) onthult de poster bij de officiële start van de werkzaamheden in Maliskamp. © Paul Roovers/BD

Gemeente maakt 104 gebouwen energiezuinig

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft maandag 8 juli officieel stilgestaan bij de start van het energiezuinig maken van haar vastgoed. Meer dan 100 panden worden de komende tijd aangepakt. Eind 2020 moet de klus geklaard zijn, zei wethouder Roy Geers bij de officiële start. 

Die was bij kindcentrum De Meerlaer in de wijk Maliskamp. Het gebouw huisvest een basisschool, kinderdagverblijf, wijkcentrum en orthopedagogisch kindercentrum. Sinds kort liggen er 90 zonnepanelen op. De komende tijd komt er een nieuw ventilatiesysteem waarbij de vrijgekomen warmte opnieuw wordt gebruikt. Ook komt in het hele gebouw led-verlichting. 

Deze verduurzamingsoperatie is onderdeel van het plan om de gemeente Den Bosch in 2050 helemaal energieneutraal te hebben. Na de installatie wordt bijgehouden hoe het energieverbruik is. Gebruikers wordt ook geleerd  om slim om te gaan met de aanpassingen.  

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch