Volledig scherm
De toegang tot de werf/milieustraat in de Kruisstraat. Volgens de gemeente blijft de milieustraat voor publiek wel open. © Google

Gemeente onderzoekt sluiting werf Kruisstraat; sluiting milieustraat niet aan de orde

KRUISSTRAAT - B en W onderzoeken of sluiting van de gemeentewerf in de Kruisstraat mogelijk is. 

Aanleiding is dat de gemeente personeel zo efficiënt mogelijk wil inzetten. Volgens een woordvoerster is sluiting van de milieustraat van de gemeente waar inwoners grofvuil kunnen inleveren niet aan de orde: ,,De milieustraat blijft open, voor de inwoners verandert er niets.” 

,,Het sluiten van de werf is inderdaad in onderzoek. We hebben een richting bekend gemaakt. We lopen echter niet vooruit op de definitieve besluitvorming. Die zal plaatsvinden medio 2019”, aldus de woordvoerster. 

De gemeentewerf op industrieterrein Kruisstraat is voor de gemeente de uitvalsbasis voor de dorpen Rosmalen, Vinkel en Nuland.  Op de werf in Kruisstraat werken nu dertien mensen.

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch