Volledig scherm
Omwonenden vreesden in 2017 dat de natuur plaats moest maken voor een weiland zoals die ook in het Kapellebos te vinden is. © Peter de Bruijn

Gemeente Vught gaat ook derde sloot Kapellebos onderzoeken

VUGHT - De gemeente Vught laat binnen twee maanden een sloot onderzoeken in het Kapellebos. Zo wil de gemeente achterhalen of als gevolg van het opschonen van de sloot verdroging is ontstaan in het natuurgebied nabij de wijk de Vughtse Hoeven.

Omwonenden van het Kapellebos hebben een verzoek tot handhaving van het gebied ingediend bij de gemeente Vught. Zij willen dat eigenaar Stichting Marggraff niet meer toestaat dat de pachter het gebied bemest en er begroeiing verwijdert. 

Greppels

,,Al vanaf 2015 voeren we daarover gesprekken met vertegenwoordigers van Stichting Marggraff. Maar in het voorjaar van 2017 zijn die gesprekken abrupt geëindigd", liet omwonende René Lemenschot deze week weten tijdens de bezwaarschriftencommissie in het raadhuis. ,,Het uitdiepen van de greppels rondom het weiland in het Kapellebos in mei was voor ons aanleiding om een handhavingsverzoek in te dienen."

Quote

Het uitdiepen van de greppels rondom het weiland in het Kapellebos in mei was voor ons aanleiding om een handha­vings­ver­zoek in te dienen

René Lemenschot

Derde sloot

Het bedrijf Geofoxx deed deze maand voor de gemeente Vught onderzoek naar de waterbodem van twee sloten in het Kapellebos. ,,Maar in ons handhavingsverzoek hebben we drie sloten genoemd", aldus Lemenschot. ,,We laten daarom binnen twee maanden ook die derde sloot in het Kapellebos onderzoeken", liet de woordvoerster van de gemeente Vught weten. ,,Een advies aan het college van B en W over deze kwestie kan pas na dat onderzoek worden gegeven."

,,Ik weet niet wat er de afgelopen jaren heeft gespeeld tussen de stichting en de bewoners, maar voor overleg met omwonenden van het Kapellebos sta ik altijd open", verklaarde Thomas Houwen van de Stichting Marggraff.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch