Volledig scherm
PREMIUM
Stockfoto kliko © Cris Sohier

Gemeente Vught wil naar veel minder kilo’s afval

VUGHT - De gemeente Vught wil gaan uitzoeken hoe de hoeveelheid etensresten en gft-afval de komende tijd naar beneden kan worden gebracht. Tijdens een raadsinformatiebijeenkomst over de toekomst van de afvalinzameling in Vught bleek dat bijna de helft van de ruim 90 kilo aan restafval die een inwoner van Vught per jaar in de afvalbak gooit vooral uit keukenafval bestaat. 

Daar valt volgens afvalbeleidsmedewerker Sjaak Dreuning die onder meer de gemeente Vught adviseert nog veel te winnen. ,,Composteerbare zakken zijn tot nu toe de beste manier om de mensen te overtuigen om keukenafval zoals botjes bij het gft te gooien”, aldus Dreuning donderdagavond.

  1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
    PREMIUM

    Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

    VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch