De Vughtse woonstichting Charlotte van Beuningen is gestart met de bouw van het grootste nieuwbouwplan ooit; 163 energiezuinige sociale huurwoningen en -appartementen in de Grote Zeeheldenbuurt.
Volledig scherm
De Vughtse woonstichting Charlotte van Beuningen is gestart met de bouw van het grootste nieuwbouwplan ooit; 163 energiezuinige sociale huurwoningen en -appartementen in de Grote Zeeheldenbuurt. © Woonstichting Charlotte van Beuningen

Gemeenten: ‘Schaf belasting op sociale huurwoningen af dan kunnen corporaties meer bouwen’

DEN BOSCH/VUGHT - Het gaat om vele miljoenen euro’s. De belasting op sociale huurwoningen die woningcorporaties moeten betalen. Ze kunnen daardoor minder huizen bouwen. Gemeenten in de regio Noordoost-Brabant-West willen dat deze zogenaamde ‘verhuurderheffing’ wordt afgeschaft. ,,Juist nu is er vanwege de coronacrisis behoefte aan een nieuwe impuls in de woningproductie.”

  1. Rosmalense brandstichter mag drugs gebruiken: samenwerking met tbs’er ‘verloopt heel goed’

    Rosmalense brandstich­ter mag drugs gebruiken: samenwer­king met tbs’er ‘verloopt heel goed’

    ,,Meneer gaf aan dat hij cannabis wenste te gebruiken. Daar zijn hele goede afspraken over gemaakt. En sindsdien gaat het beter met hem. Hij is actiever, zelfstandiger en werkt met succes in een kringloopwinkel. De samenwerking verloopt heel goed.’’ Dat zei een deskundige van het in Zuidlaren gevestigde Witte Huis waar tbs‘ers terecht kunnen in een nieuwe vorm van beschermd wonen. Het Witte Huis bereidt voor op een gewoon type beschermd wonen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch