Volledig scherm
Theater de Speeldoos Vught © copyright Marc Bolsius

Gemeenteraad Vught wil snel duidelijkheid over toekomst van Theater de Speeldoos

VUGHT - Hoe staat het met de toekomst van Theater de Speeldoos. Wanneer komt er duidelijkheid voor het personeel, de gebruikers en de bezoekers. En kan het college van burgemeester en wethouders iets doen om het proces sneller te laten verlopen?

Die vragen stelden Fons Potters van D66 en VVD-fractievoorzitter Mark du Maine donderdagavond aan het einde van de raadscommissie aan verantwoordelijk wethouder Toine van de Ven. ,,Het maanden op zijn beloop laten, lijkt ons geen goede beslissing", aldus Potters.

Bouwkundig onderzoek

Van de Ven gaf aan komende week een afspraak te hebben met het (nieuwe) bestuur van de Speeldoos. ,,Uw boodschap is helder en het college deelt die maar de vraag is of we iets kunnen versnellen. We willen ook een goed bouwkundig onderzoek naar de staat van eht gebouw en daar is expertise voor nodig.”

Volgens de wethouder verloopt alles conform het raadsbesluit van eind vorig jaar. ,,Op 1 juli 2019 stopt de subsidie voor de Speeldoos tenzij we van tevoren een overeenkomst hebben over de ombouw van de organisatie. De professionele kunsten zijn gestopt en er alleen wordt gefocust op amateuractiviteiten. Pas op dat moment is er inzicht in wat het betekent voor personeel, gebruikers en andere activiteiten van de Speeldoos. Begin april komt het bestuur met de resultaten van het onderzoek maar ook ik hoop dat het sneller kan."

  1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
    PREMIUM

    Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

    VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch