Het perceel naast de volkstuinen aan de Vlijmenseweg in Den Bosch (links op de foto), verdeeld in twee stukken van 2,8 en 2,2 hectare, is door het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van een voedselbos.
Volledig scherm
PREMIUM
Het perceel naast de volkstuinen aan de Vlijmenseweg in Den Bosch (links op de foto), verdeeld in twee stukken van 2,8 en 2,2 hectare, is door het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van een voedselbos. © Marc Bolsius

Genoeg gehobbyd: het nieuwe voedselbos in Den Bosch moet geld op gaan leveren

DEN BOSCH - Wie o wie wil er een voedselbos beginnen? De provincie Noord-Brabant heeft twee percelen in de aanbieding langs de Vlijmenseweg. Niet voor hobbyisten, maar voor ondernemers of (groepen) particulieren die er geld mee gaan verdienen.

Het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) heeft in totaal 15 hectare grond te vergeven, verdeeld over Den Bosch, Hooge en Lage Mierde en Baarle-Nassau. In Den Bosch gaat het om twee aan elkaar grenzende percelen op één stuk grond langs de Vlijmenseweg, net naast de volkstuintjes. De één 2,8 en de ander 2,2 hectare groot. Ze zijn via een openbare procedure te koop of te pachten.

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland uit Rosmalen woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland uit Rosmalen woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch