Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plaats waar de vrouw in Den Bosch werd aangereden door een crossmotor. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Gestolen crossmotor van Harry (17) gebruikt bij aanrijding Den Bosch: ‘Dit is heel heftig’

DEN BOSCH/WIJK EN AALBURG - ,,Dat het slachtoffer met onze motor is aangereden, vind ik echt heel heftig.” Dat zegt Harry Spee (17) uit Wijk en Aalburg. De crossmotoren van hem en zijn broer werden zondagnacht uit hun schuur gestolen, waarmee een vrouw de volgende avond werd aangereden. Zwaargewond werd ze achtergelaten op de Churchilllaan in Den Bosch, de bestuurder ging ervandoor. 

,,Ik herkende de motor meteen: Die is van mijn broer!”. Hij zag de motor liggen op de foto in het bericht van deze krant. De crossmotoren van Harry en zijn broer Jordy (een tweeling van 17 jaar) werden zondagavond uit hun schuur gestolen. De volgende avond hoorde hij van het ongeluk. 

De nummers op de zijkant, de uitlaat, het zadel, alles komt overeen met de motoren die uit zijn schuur werden gestolen. Ook de politie bevestigt dat ten minste een van de motoren uit Wijk en Aalburg komt. 

Helaas geen ‘slechte grap’

Harry omschrijft het als ‘zeer pijnlijk’ dat het zware ongeval is veroorzaakt op hun motoren. ,,Die zijn onze passie, waar al onze aandacht naar uitgaat.” Hij opende maandagochtend de schuur en ontdekte dat motorfietsen weg waren. ,,Ik dacht eerst dat het een slechte grap was van mijn vader, maar dat bleek niet zo te zijn.” 

Ze namen maandagochtend contact op met de politie om de crossmotoren als gestolen op te geven. Maar toen hij die avond zag dat er een vrouw mee was aangereden, die ook nog eens zwaargewond op straat door de bestuurder was achtergelaten, voelde hij woede opkomen. ‘Schoften’ noemt hij de dieven. 

Na het ongeluk bleven het slachtoffer en de motor van zijn broer achter. De bestuurder daarvan vluchtte vermoedelijk met de motor van Harry. Die is nog altijd spoorloos. ,,Ik hoop dat ze hem vinden en ook de twee dieven.”

Tekst gaat verder na de foto.

Volledig scherm
Harry Spee plaatste een oproep op Facebook om zijn gestolen motoren terug te vinden. © Facebook

Scheuren als gekken door de wijk

Een getuige van het ongeluk zegt dat de vrouw zo’n zes meter door de lucht vloog, nadat ze geraakt was. ‘Zó hard ging het’. ,,Ik denk echt dat ze harder dan 100 kilometer per uur reden, terwijl je hier maar 30 mag.” Het waren de twee gestolen crossmotoren die door de Churchilllaan scheurden. 

Buurtbewoners uit de wijk in Den Bosch horen vaker motoren door hun buurt scheuren. ,,Ze rijden hier al lange tijd als gekken door de wijk.” 

Politie krijgt vaker meldingen van hardrijders

De politie zegt vaker meldingen van hardrijders in de Bossche wijk te ontvangen. Daar wordt ook ‘serieus op ingezet’, maar volgens een woordvoerder blijft het lastig om ze daadwerkelijk te pakken. ,,Vaak als een politieauto de straat in komt rijden, zijn ze al weg.” 

De woordvoerder gaat verder: ,,Als er gereden wordt zonder helm, geeft ons dat wel een mogelijkheid tot het achterhalen van een herkenning en ontvangen ze vaak achteraf alsnog een boete. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat hiermee het gevoel van de burger is weggehaald dat er nog steeds te hard wordt gereden.”

De politie doet onderzoek naar het ongeluk en de achtergelaten motor. De andere gestolen crossmotor en de twee gevluchte dieven, worden gezocht door de politie. Er is nog niemand aangehouden. 

Het achtergelaten slachtoffer ligt dinsdagmiddag met meerdere botbreuken in het ziekenhuis. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch