Volledig scherm
PREMIUM
Cabaretiere Claudia de Breij. © ANP

Gezocht: een zaal voor Claudia de Breij in Den Bosch

ANALYSEDEN BOSCH - Die Zauberflöte door Opera Zuid, Tineke Schouten, Frank Boeijen In Concert en de show van Claudia de Breij: een greep uit het aanbod van lopende theaterseizoen. Maar waar moeten deze voorstellingen in Den Bosch naartoe als het Theater aan de Parade wordt gesloopt en wordt herbouwd? Niet naar de Kaaihal.

Den Bosch heeft straks geen theaterzaal voor middelgrote voorstellingen. Waar kunnen straks Theaterfestival Boulevard, November Music en het vocalistenconcours het publiek verwennen? Niet in de Kaaihal, want die gaat er na een jaar praten tussen initiatiefnemer Jan van der Putten van de Verkadefabriek en de gemeente Den Bosch niet komen. Omdat de politiek niet de gevraagde zekerheid van tien jaar geeft. De periode die Van der Putten nodig heeft om de investering van 5 miljoen euro terug te verdienen én de hal te kunnen exploiteren. 

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch