Volledig scherm
In Pettelaarpark 10 is onder meer al de Kamer van Koophandel gevestigd. © Google

GGD verhuist van Vogelstraat naar kantoor op Pettelaarpark

DEN BOSCH - De GGD verhuist naar een nieuw pand op het Pettelaarpark. Het consultatiebureau gaat naar de Bethaniestraat.

Ouders met kinderen tot 4 jaar kunnen vanaf 5 november niet meer terecht op het consultatiebureau van de GGD aan de Vogelstraat. Zij moeten naar de Bethaniestraat 2. Andere diensten biedt GGD Hart voor Brabant vanaf 16 december aan vanuit het nieuwe kantoor aan Pettelaarpark 10 in Den Bosch-Zuid, nabij het provinciehuis. 

Appartementen in kantoor

De GGD-organisatie moet voor 1 januari weg zijn uit het huidige onderkomen op de hoek Vogelstraat en Orthenseweg. Dat pand wordt omgebouwd tot appartementencomplex.

Plek bij Reinier

Volgens een woordvoerster van de GGD was het lang zoeken naar een geschikte locatie die makkelijk bereikbaar is en betaalbaar. Omdat Pettelaarpark wat decentraal ligt is ervoor gekozen om met het consultatiebureau in de binnenstad te blijven. Dat krijgt een plek bij Reinier van Arkel in de Bethaniestraat 2, direct bij de hoofdingang. Daar is al het welzijnsloket Koo ondergebracht voor vragen over onder meer opleiding en werk, geldzaken, jeugd en gezin, wonen en vervoer, zorg en hulp.

Volledig scherm
De plek waar het consultatiebureau naar verhuist. © Reinier van Arkel

In samenwerking met indebuurt Den Bosch