Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Glazen theaterdoos aan de Parade zorgt voor risico

ANALYSEDEN BOSCH - Met de keuze van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam voor een (ver)nieuwd Theater aan de Parade lijkt de gemeente Den Bosch een groot risico te nemen. De bouw van TivoliVredenburg in Utrecht, ook ontworpen door NOAHH, ging vér over de afgesproken prijs heen.

De (ver)nieuwbouw van het Theater aan de Parade mag van de Bossche gemeenteraad niet meer dan 62,7 miljoen euro kosten, inclusief onder meer sloop en theatertechniek. Bij die afspraak is door projectwethouder Huib van Olden altijd nadrukkelijk gesteld dat in dat bedrag een verwachte stijging van de bouwkosten en een reserve zit. Want in zijn achterhoofd zit nog altijd het project van UNStudio met de verspringende gevels. Dat was met ruim 70 miljoen uiteindelijk veel te duur en werd afgeblazen.

  1. Samenwerking Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maandelijks ‘Sport Talk’

    Samenwer­king Media Leer Park en Dtv Den Bosch: wekelijks ‘In Gesprek Met’ en maande­lijks ‘Sport Talk’

    DEN BOSCH - Dtv Den Bosch en het Media Leer Park van het Van Maerlant gaan nauw samenwerken. Het Media Leer Park gaat samen met Media Presentaties van eigenaar/presentator Jan Willem van den Akker wekelijks het programma ‘In Gesprek Met’ maken en er komt een nieuw maandelijks sportprogramma. Beide programma’s worden door Van den Akker gepresenteerd en voortaan via Dtv Den Bosch uitgezonden.
  2. Raad van State: Mikkers was te snel met verbieden conferentie Eritrese jongeren in Veldhoven

    Raad van State: Mikkers was te snel met verbieden conferen­tie Eritrese jongeren in Veldhoven

    DEN HAAG - De toenmalige Veldhovense burgemeester Jack Mikkers heeft net voor Pasen 2017 te overhaast een noodbevel uitgevaardigd om een Eritrese jongerenbijeenkomst in congrescentrum NH Koningshof te verbieden. Mikkers, tegenwoordig burgemeester van Den Bosch, had daarbij te weinig oog voor het Grondrecht op vrijheid van vergadering. Dat blijkt woensdag uit een definitieve uitspraak van de Raad van State.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch