Volledig scherm
Joey Kroese zit na meer dan een maand na de aanrijding nog in een rolstoel © Joey Kroese

‘Goed nieuws!’, politie spoort Bossche doorrijder (23) op die Joey zwaargewond achterliet: ‘Dit helpt mijn herstel’

UpdateDEN BOSCH - De doorrijder die de 29-jarige Joey Kroese zwaargewond achterliet in Den Bosch, is dinsdagmiddag aangehouden. De bestuurder van de auto reed op 20 juli de fietser op de Zuid-Willemsvaart omver en ging er vervolgens vandoor. De politie laat weten dat de bestuurder een 23-jarige Bosschenaar is. ,,Ik ben blij dat ze hem eindelijk hebben aangehouden”, zegt Kroese tegen deze site.

In de vroege ochtend van zaterdag 20 juli, tegen vijf uur, reed de bestuurder van een Seat Ibiza twee mannen op een fiets aan. De bestuurder ging er na het ongeval vandoor. Bij deze aanrijding raakte de passagier van de fiets zwaargewond aan zijn been. Joey Kroese uit Enschede, was op bezoek bij een vriend in Den Bosch. Hij brak zijn kuitbeen en enkel. 

Het been van Kroese zit een maand later nog altijd in het gips en hij zegt daaraan nog veel pijn te hebben. ,,Het herstel valt me zwaar en ik kan alles nog moeilijk verwerken.” Naast dat hij zijn been nog hoog moet houden en niks meer zelfstandig kan, is het voor hem een vreselijk feit dat een bestuurder hem gewond achterliet. 

,,Ik ben wel heel opgelucht dat de dader bekend is, dus ik hoop dat dit helpt bij m’n herstel.” 

Onderzoek

Volledig scherm
Den Bosch. De Zuid Willemsvaart in âęs-Hertogenbosch, ter hoogte van café de Unie © copyright Olaf Smit

Rechercheurs van het team verkeersongevallen analyse startten meteen een onderzoek naar de identiteit van de bestuurder en de auto. Getuigen werden opgeroepen zich te melden. De politie liet bewakingsbeelden van de aanrijding zien en een foto van een achtergebleven buitenspiegel. 

De betrokken auto werd recent opgespoord en in beslag genomen. De auto werd op sporen onderzocht.

Opgespoord

,,Goed nieuws!”, deelt de politie Den Bosch vandaag op Twitter. ,,Vandaag hielden we de doorrijder aan.” Het onderzoek leidde naar de vermoedelijke bestuurder: de vandaag aangehouden Bosschenaar. De man zit vast voor verder onderzoek en heeft inmiddels bekend. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch