Volledig scherm
. © Marc Bolsius

Goedkopere busreizen tijdens herfstvakantie in Den Bosch, Tilburg en Breda

DEN BOSCH - Arriva verkoopt tijdens de herfstvakantie in Den Bosch, Tilburg en Breda een Stadskaartje waarmee reizigers voor 3 euro kunnen reizen in de stad. Reizigers met een Stadskaartje mogen ook twee kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar gratis meenemen.

Het gewone Stadskaartje dat sinds oktober vorig jaar wordt verkocht is alleen bestemd voor zaterdagen en zondagen. Arriva start nu een experiment waarbij zo’n kaartje één dag geldig is tijdens de herfstvakantie (12 tot en met 20 oktober) op alle Bossche, Tilburgse en Bredase stadslijnen (twee kinderen t/m 11 jaar reizen gratis mee).

Veel verkocht 

Een woordvoerder van Arriva wenst geen cijfers te noemen. Maar volgens haar heeft het Stadskaartje geleid tot een toename van busreizigers. ,,Het Stadskaartje wordt veel verkocht. Het gaat om om nieuwe reizen door reeds bestaande reizigers als reizen van nieuwe reizigers.’’

Zaterdag en zondag zijn promotieteams bij de stations in Den Bosch, Tilburg en Breda aanwezig. Van 10.00 tot 14.00 uur delen zij plattegronden uit met bezienswaardigheden in de stad.

Het Stadskaartje is verkrijgbaar in de bus bij de buschauffeur. Ook is het mogelijk het kaartje in de voorverkoop te kopen bij de Arriva OV Servicepunten in Brabant.

Een Dalurendagkaart kost € 6,63 (geldig gedurende 1 dag, in heel Brabant). Een regulier ritkaartje kost € 4,24 (geldig voor een enkele reis in heel Brabant, zonder overstap).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch