Foodtruckfestival Trek in het Paleiskwartier
Volledig scherm
Foodtruckfestival Trek in het Paleiskwartier © Chris Korsten

Grasveld wordt bouwterrein: komende jaren geen evenementen in Paleiskwartier

Ma 2 dec. Ondanks dat de gemeenteraad wil dat er een evenemententerrein in het Paleiskwartier blijft, is daar komende jaren geen sprake van. Er is volgens B en W (nog) geen locatie beschikbaar die meegenomen kan worden in het nieuwe evenementenbeleid.

Door Bart Gotink

Afgelopen jaren waren er op het braakliggende terrein bij de vijver (‘vlek F’) een aantal evenementen. Zo was daar onder meer foodtruckfestival Trek, het Introfestival voor studenten en een voorstelling van Theaterfestival Boulevard. De gemeenteraad heeft daarop twee jaar geleden in een motie aangegeven graag een permanent evenemententerrein in de nieuwe wijk te willen.

Trek verhuist naar Zuiderpark

Dat lijkt lastig te worden, zo blijkt nu uit antwoorden op vragen van de VVD. Voor de bouw van een nieuw kantoor naast Ricoh en voor de bouw van appartementencomplex Terrazzo is een afgesloten terrein nodig voor bouwketen en de aan- en afvoer van materialen. Daarom is ‘Vlek F’ nu afgesloten en wordt dit terrein komende tijd verhard. Vlek F zal zeker twee jaar een bouwterrein blijven, antwoordt B en W. Daarna begint vermoedelijk de bouw van een complex op dit terrein.

Voor het Introfestival wordt nu dan ook een nieuwe locatie gezocht. Trek verhuist naar het Zuiderpark. Speciaalbierfestival Dorst en sushifestival Joy zijn van dezelfde organisator. Of zijn ook verhuizen naar het Zuiderpark, is nog niet duidelijk. 

Sushifestival Joy in het Paleiskwartier
Volledig scherm
Sushifestival Joy in het Paleiskwartier © Peter Lodder

In het nieuwe evenementenbeleid krijgen alle locaties waar een feest gehouden mag worden, een locatieprofiel waarin staat wat daar wel en niet kan. Voorlopig is daarvoor dus geen ruimte beschikbaar in het Paleiskwartier, omdat op Vlek F waarschijnlijk ook gewoon een appartementencomplex gebouwd gaat worden. De gemeente geeft nu aan de ‘aangrenzende openbare ruimte’ te betrekken bij een zoektocht naar een nieuw evenemententerrein, waarmee waarschijnlijk het gebied rondom de vijver bedoeld wordt. 

Mogelijk kan een evenemententerrein daarbij wel ‘ingepast’ worden bij de nieuwbouw, antwoordt B en W. ,,Dan wordt bij oplevering van het project een locatieprofiel vastgesteld.” Dat gaat dus wel nog jaren duren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch