Leo Reawaruw en Rudy de Queljoe van Maluku4Maluku bij het graf van veteraan bapa Lucas Latuihamallo. De oudste militair die naar Nederland kwam. Hij was dertig jaar KNIL militair.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Reawaruw en Rudy de Queljoe van Maluku4Maluku bij het graf van veteraan bapa Lucas Latuihamallo. De oudste militair die naar Nederland kwam. Hij was dertig jaar KNIL militair. © Maluku4Maluku

Graven van Molukse veteranen én kindergraven mogelijk ‘bijzondere status’ in Vught: ‘Een belangrijk stuk geschiedenis’


VUGHT - De graven van Molukse veteranen die dienden in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) krijgen mogelijk een bijzondere status in Vught. Het is de bedoeling dat ook de graven van kinderen die stierven in de barakken van kamp Vught hierin worden meegenomen.

 1. 830 miljoen voor verbreden A2 tussen Deil en Vught, 200 miljoen voor spoorknooppunten in Brabant

  830 miljoen voor verbreden A2 tussen Deil en Vught, 200 miljoen voor spoorknoop­pun­ten in Brabant

  DEN BOSCH - Voor het verbreden van de A2 tussen Deil en Vught zet het Rijk 830 miljoen euro opzij en reserveren regionale partijen voor aanvullende maatregen tot 55 miljoen euro. Dat is afgesproken in het overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport. Rijk, provincie en gemeenten hebben daarnaast in totaal 200 miljoen gereserveerd voor de zogenoemde spoorknopen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Deze 'covidlampen' moeten PSV gaan beschermen tegen coronabesmettingen
  Play

  Deze 'covidlam­pen' moeten PSV gaan beschermen tegen coronabe­smet­tin­gen

 2. Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsgebied'
  Play

  Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsge­bied'