Volledig scherm
PREMIUM
Festival van het Levenslied op de Bosche Markt. © Roel van der Aa

Grenzen aan evenementen in centrum van Den Bosch

DEN BOSCH - Wijs in de gemeente locaties aan die louter bestemd zijn voor bijvoorbeeld cultuur en jongerenevenementen, pak de overlast bij op- en afbouw van evenementen in het centrum aan en stel een maximum aan het aantal evenementen in de binnenstad. Dat vraagt de wijkraad Blb/binnenstad 's-Hertogenbosch nu de gemeente toch van plan is om nog dit jaar een (nieuw) evenementenbeleid op te zetten.

Quote

De binnenstad lijdt enorm onder de evenemen­ten. Er is een wildgroei, maar wij zeggen: doe met mate

Marie Louise Filippini, bestuurslid wijkraad Blb

,,Want, genoeg is genoeg. De binnenstad lijdt enorm onder de evenementen. Er is een wildgroei, maar wij zeggen: doe met mate’’, verkondigde bestuurslid Marie Louise Filippini van de Blb, maandagavond tijdens de bijeenkomst Informeren en Ontmoeten met de Bossche politiek. Als de gemeente met nieuwe criteria gaat werken, willen de georganiseerde binnenstadsbewoners aangeven wat zíj belangrijk vinden.

In de ogen van Filippini zijn niet alle locaties in de binnenstad geschikt voor álle evenementen. ,,Wij willen niet dat alles uit de binnenstad moet, maar de Pettelaarse Schans is nu eenmaal geschikter voor evenementen voor jongeren. Wijs aan welk evenement het beste bij welke locatie hoort.’’ Volgens haar zijn er genoeg spannende plekken voor jongeren. ,,Kijk voor jongeren ook naar het Willemsplein, Tramkade of oever van de Dommel.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch