Festival van het Levenslied op de Bosche Markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Festival van het Levenslied op de Bosche Markt. © Roel van der Aa

Grenzen aan evenementen in centrum van Den Bosch

DEN BOSCH - Wijs in de gemeente locaties aan die louter bestemd zijn voor bijvoorbeeld cultuur en jongerenevenementen, pak de overlast bij op- en afbouw van evenementen in het centrum aan en stel een maximum aan het aantal evenementen in de binnenstad. Dat vraagt de wijkraad Blb/binnenstad 's-Hertogenbosch nu de gemeente toch van plan is om nog dit jaar een (nieuw) evenementenbeleid op te zetten.

 1. Niet aantal bezoekers maar kwaliteit voorop bij nieuw evenement Den Bosch, wegwerpbekers verboden in 2022
  PREMIUM
  update

  Niet aantal bezoekers maar kwaliteit voorop bij nieuw evenement Den Bosch, wegwerpbe­kers verboden in 2022

  Do 5 sep. Er komen steeds meer evenementen in Den Bosch, maar het aantal locaties blijft beperkt. Dus wil de gemeente bij nieuwe feesten meer dan voorheen sturen op kwaliteit. Evenementen die zich richten op jongeren, cultuur, datastad en die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, krijgen voortaan voorrang. De plastic wegwerpbeker moet in 2022 verboden worden. 
 2. Bossche Henk stond op het randje van de afgrond en is nu weer springlevend: ‘Ik zat in de verkeerde film’
  PREMIUM

  Bossche Henk stond op het randje van de afgrond en is nu weer springle­vend: ‘Ik zat in de verkeerde film’

  DEN BOSCH - Verhalen over kanker doen vaak pijn, maar er is ook hoop. Henk Pinckers uit Den Bosch overwon een levensbedreigende vijand. Dankzij een stamceldonor. Een enorme overlevingsdrang, de nodige strijdlust, hulp en steun van artsen en naasten, én een portie geluk deden de rest. Nu, op z'n 66ste, straalt-ie bovenal levenskracht uit. ,,Ik zat in de verkeerde film."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch