Volledig scherm
PREMIUM
Lijsttrekker Ufuk Kâhya (rechts) van GroenLinks tijdens de verkiezingsavond in Den Bosch. Een kleine drie maanden later is Kâhya wethouder. © Marc Bolsius

GroenLinks Den Bosch verliest kleur op het gezicht

ANALYSEDEN BOSCH - Meedoen aan het college van B en W in Den Bosch brengt voor GroenLinks een probleem met zich mee. De wethouder is vooral van het praten, de fractievoorzitter is onzichtbaar en de fractie zit in het harnas van afspraken binnen de coalitie. Oppositiepartij De Bossche Groenen weet daar wel raad mee.

Natuurlijk was René Vonk van GroenLinks het met De Bossche Groenen eens: het is onverantwoord om de goedkoopste huurwoningen te blijven verkopen. En toch stemde zijn fractie tegen het voorstel van vier oppositiepartijen voor een tijdelijk verkoopverbod.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch