Volledig scherm
Geen drempel maar een beweegbare put in de weg © Actibump

GroenLinks Den Bosch wil automatische kuil in de weg voor hardrijders

DEN BOSCH - Een slimme put die zes centimeter naar beneden zakt als er een auto of motor te snel aan komt rijden, zodat het voertuig een klap krijgt. GroenLinks wil op een aantal plaatsen in Den Bosch een proef met de zogenoemde Actibump. 

Bij de Actibump meet een slimme put met een radar de snelheid van de auto of motor en als deze snelheid te hard is, zakt de put een stukje de grond in. Voertuigen die zich aan de maximumsnelheid houden, hebben hier geen last van. Hulpdiensten kunnen via een speciale zender uitgezonderd worden. 

Volgens René Vonk van GL zou de Actibump een interessante aanvulling zijn op andere snelheidsbeperkende maatregelen, zoals verkeersdrempels. 

  1. Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch
    PREMIUM

    Wethouder legt theaterdi­rec­teur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater. Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch