Volledig scherm
PREMIUM
Politie doet onderzoek naar groepsverkrachting in de wijk Orthen in Den Bosch. © Bart Meesters

Groepsverkrachtingszaak Den Bosch: merendeel verdachten langer bekend bij politie en justitie

DEN BOSCH - Het merendeel van de acht Bosschenaren die zijn aangehouden voor de groepsverkrachtingen waarvan drie meisjes melding hebben gedaan, heeft herhaaldelijk te maken gehad met politie en justitie. Het gaat om woninginbraken, autodiefstallen, geweldsdelicten en witwassen. 

Ook de oudste aangehouden verdachte, een 26-jarige Bosschenaar, is een bekende van de politie. Bij hem gaat het niet alleen om geweldsdelicten, maar ook om witwassen. De man werd op 7 februari in Waalwijk aangehouden met 17.000 euro contanten op zak.  Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie kwam deze zaak niet voor de rechter maar werd bepaald dat hij 10.000 euro moest ‘teruggeven aan een familielid’. Zo’n 7.000 euro werd in beslag genomen. 

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijpers heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch