Gullie over het geheim van een mooie carnavalshit zoals 'Waar is Mustafa?’

DEN BOSCH - Die zware tuba, een beetje hoempapa. En geen vieze woorden. Het mag wel over bier en de vrouwtjes gaan. Want daar houdt Gullie ook van. Dat hoor je ook in de nieuwe hit van Gullie: ‘Brabant mijn land.’

‘Waar is Mustafa?’ is nog steeds een carnavalskraker in Brabant en omstreken. Quinten Montroos, alias Gullie, heeft alweer een nieuwe gemaakt voor Oeteldonk, Lampengat, Kruikenstad en alle carnavalsvierders in Brabant. ‘Brabant mijn land’ heeft een beetje dezelfde kenmerken. En dat is volgens Gullie niet zonder reden.

Veel Hoempapa

,,Het Bossche carnaval, daar is Gullie mee opgegroeid. Dat vier je met je maten, een berg bier en gezellige vrouwkes. Maar verder geen gekloot. Gewoon gezellig. Samen feesten. Dat is carnaval in Brabant. En daar hoort muziek bij waarbij we ons bij thuis voelen. Dus zit er die zware tuba in, zoals bij de Deurzakkers. Denk aan het nummer Anoesjka. Maar ook lekker veel hoempapa. Dat past bij carnaval in Brabant.”

Volledig scherm
De nieuwe hit van Quinten Montroos (Gullie): 'Brabant mijn land.' © Archief Gullie

De jongeren willen volgens Montroos ook wá. ,,Dus ook een bietje hiphop en een bietje hardstyle. De tekst doet dan de rest. Die doen we met zijn drieën: Ik en twee maten. Dit keer met teksten over ons mam, die me met de paplepel bier heeft gegeven. Ook over de vrouwtjes mag het gaan. Maar we houden het gezellig. Carnaval heeft niet per se viezigheid nodig.

Quote

Met carnaval is het altijd snoeidruk. Dan raak je altijd iemand kwijt

Gullie

‘Waar is Mustafa’ gaat volgens Gullie over een bekend probleem. ,,Met carnaval is het altijd snoeidruk. Dan raak je altijd iemand kwijt. Daar gaat ‘Waar is Mustafa’ over. Iedereen heeft dat weleens meegemaakt dat je tijdens de Carnaval ineens je vrienden kwijt bent, das nie erg als je ze maar terug vindt. Ik heb Mustafa na jaren zoeken nog steeds nie gevonden.”

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch