Hallucinerende trip met Barend van Hoek

VIDEODEN BOSCH - Barend van Hoek maakt een stripboek. Dat is verrassend, de in Den Bosch wonende, in 1969 in Goirle geboren kunstenaar is toch vooral bekend om zijn installaties en schilderijen, vooral van jonge vrouwen. Maar met dat stripboek, MAAN!, blijft Van Hoek toch ook dicht bij zijn eigen bekende werk. Geen tekstballonnen, geen duidelijk verhaal, maar een reeks van kleine schilderijtjes die een eenheid vormen. Het is een stripboek dat geen stripboek wil zijn.

In zijn atelier in Doklens in de De Gruyterfabriek in Den Bosch legt Van Hoek uit dat MAAN! gaat over een meisje dat Maan zou kunnen heten, maar misschien ook

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch