Hallucinerende trip met Barend van Hoek

VIDEODEN BOSCH - Barend van Hoek maakt een stripboek. Dat is verrassend, de in Den Bosch wonende, in 1969 in Goirle geboren kunstenaar is toch vooral bekend om zijn installaties en schilderijen, vooral van jonge vrouwen. Maar met dat stripboek, MAAN!, blijft Van Hoek toch ook dicht bij zijn eigen bekende werk. Geen tekstballonnen, geen duidelijk verhaal, maar een reeks van kleine schilderijtjes die een eenheid vormen. Het is een stripboek dat geen stripboek wil zijn.

In zijn atelier in Doklens in de De Gruyterfabriek in Den Bosch legt Van Hoek uit dat MAAN! gaat over een meisje dat Maan zou kunnen heten, maar misschien ook

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch