Volledig scherm
PREMIUM
Han Kooreneef en zijn dochter Brechtje repeteren samen thuis in Rosmalen. Foto Roy Lazet © roy lazet

Han Kooreneef gaat zijn liedjes voor het eerst zelf zingen

DEN BOSCH - Marco Borsato en Guus Meeuwis klopten bij hem aan. Nu beklimt een van Nederlands meest geliefde liedschrijvers, Han Kooreneef, zelf het podium in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

Wie kent zijn liederen en liedteksten niet? Van monsterhit Dromen Zijn Bedrog tot Hou Me Vast en Eén Wereld. De lijst van Nederlandse zangers en bands die met hem hebben samengewerkt is zonder meer indrukwekkend. De in Rosmalen woonachtige Han Kooreneef (55) is er stoïcijns onder. Hij blijft het liefst op de achtergrond. Maar feit is dat Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Guus Meeuwis en Liesbeth List steengoede liedjes aan de woordkunstenaar te danken hebben.

  1. Optocht Oeteldonk bijna klaar voor de start: met afscheid en een debuut
    PREMIUM
    Update

    Optocht Oeteldonk bijna klaar voor de start: met afscheid en een debuut

    DEN BOSCH - Na een langdurige voorbereiding en een onstuimige intocht op zondag slingert zich maandag de ‘Grote Optocht’ door Oeteldonk. De stoet wordt gevormd door veertien praalwagens gebouwd door carnavalsverenigingen zoals De Eldorado's, De Krabkes en Lopes te voet. Ook zijn er zeven grote loopgroepen waaronder Veur Mekaor en De Dondersteentjes. Het Brabants Dagblad zendt de optocht straks live uit via bd.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch