Volledig scherm
PREMIUM
Han Kooreneef en zijn dochter Brechtje repeteren samen thuis in Rosmalen. Foto Roy Lazet © roy lazet

Han Kooreneef gaat zijn liedjes voor het eerst zelf zingen

DEN BOSCH - Marco Borsato en Guus Meeuwis klopten bij hem aan. Nu beklimt een van Nederlands meest geliefde liedschrijvers, Han Kooreneef, zelf het podium in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

Wie kent zijn liederen en liedteksten niet? Van monsterhit Dromen Zijn Bedrog tot Hou Me Vast en Eén Wereld. De lijst van Nederlandse zangers en bands die met hem hebben samengewerkt is zonder meer indrukwekkend. De in Rosmalen woonachtige Han Kooreneef (55) is er stoïcijns onder. Hij blijft het liefst op de achtergrond. Maar feit is dat Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Guus Meeuwis en Liesbeth List steengoede liedjes aan de woordkunstenaar te danken hebben.

  1. Storing in Bossche parkeergarages duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen
    PREMIUM

    Storing in Bossche parkeerga­ra­ges duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen

    DEN BOSCH - De storing die dinsdagochtend ontstond in alle gemeentelijke parkeergarages in Den Bosch is waarschijnlijk in een aantal gevallen ook donderdag niet voorbij. Gratis parkeren is mogelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente loopt de gemeente naar schatting maximaal 25.000 euro mis aan parkeerinkomsten. ,,De gemeente heeft inmiddels richting externe leverancier aangegeven deze in gebreke te stellen’’, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch