Volledig scherm
PREMIUM
Han Kooreneef en zijn dochter Brechtje repeteren samen thuis in Rosmalen. Foto Roy Lazet © roy lazet

Han Kooreneef gaat zijn liedjes voor het eerst zelf zingen

DEN BOSCH - Marco Borsato en Guus Meeuwis klopten bij hem aan. Nu beklimt een van Nederlands meest geliefde liedschrijvers, Han Kooreneef, zelf het podium in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

Wie kent zijn liederen en liedteksten niet? Van monsterhit Dromen Zijn Bedrog tot Hou Me Vast en Eén Wereld. De lijst van Nederlandse zangers en bands die met hem hebben samengewerkt is zonder meer indrukwekkend. De in Rosmalen woonachtige Han Kooreneef (55) is er stoïcijns onder. Hij blijft het liefst op de achtergrond. Maar feit is dat Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Guus Meeuwis en Liesbeth List steengoede liedjes aan de woordkunstenaar te danken hebben.

  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch