Volledig scherm
Sjef van den Berg en Rick van der Ven bij de bouwers van een praalwagen waarmee Ut Sepke inhaken op het WK Handboogschieten in Den Bosch. De wagen is maandag volledig zichtbaar. © Team TOC

Handboogschutters bewonderen Oeteldonkse praalwagen van Ut Sepke

DEN BOSCH De Bossche bouwgroep Ut Sepke heeft zich voor de Grote Optocht (maandag) laten inspireren door het WK Handboogschieten dat vanaf 3 tot en met 16 juni wordt gehouden in Den Bosch. De groep heeft een praalwagen gebouw met daarop de nagemaakte hoofden van Nederlands bekendste handboogschutters Sjef van den Berg en Rick van der Ven. 

 Volgens de bouwers zijn de nieuwe prins en het WK een schot in de roos. 

Om de bouwers van de praalwagen te bedanken en om de wagen in te wijden brachten Van den Berg en Van der Ven zaterdag een bezoek aan de bouwhal van de Oeteldonksche club. ,,Rick en ik kregen foto’s doorgestuurd van onze evenbeelden op de praalwagen, echt zo ontzettend gaaf en heel leuk om het nu in het echt te zien. Mooi dat er zelfs tijdens carnaval aandacht is voor de wereldkampioenschappen”, aldus Van den Berg. 

Ontwerpers van de praalwagen zijn Niels en Henriette Molhuijsen.

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch