Volledig scherm
Sjef van den Berg en Rick van der Ven bij de bouwers van een praalwagen waarmee Ut Sepke inhaken op het WK Handboogschieten in Den Bosch. De wagen is maandag volledig zichtbaar. © Team TOC

Handboogschutters bewonderen Oeteldonkse praalwagen van Ut Sepke

DEN BOSCH De Bossche bouwgroep Ut Sepke heeft zich voor de Grote Optocht (maandag) laten inspireren door het WK Handboogschieten dat vanaf 3 tot en met 16 juni wordt gehouden in Den Bosch. De groep heeft een praalwagen gebouw met daarop de nagemaakte hoofden van Nederlands bekendste handboogschutters Sjef van den Berg en Rick van der Ven. 

 Volgens de bouwers zijn de nieuwe prins en het WK een schot in de roos. 

Om de bouwers van de praalwagen te bedanken en om de wagen in te wijden brachten Van den Berg en Van der Ven zaterdag een bezoek aan de bouwhal van de Oeteldonksche club. ,,Rick en ik kregen foto’s doorgestuurd van onze evenbeelden op de praalwagen, echt zo ontzettend gaaf en heel leuk om het nu in het echt te zien. Mooi dat er zelfs tijdens carnaval aandacht is voor de wereldkampioenschappen”, aldus Van den Berg. 

Ontwerpers van de praalwagen zijn Niels en Henriette Molhuijsen.

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch