Volledig scherm
© copyright Frank van Engelen

Handrem op samenwerking Be Quick en Nulandia: ‘Geen onderwerp om via webcam te behandelen’

NULAND - Het lijkt een eeuwigheid geleden dat Be Quick en Nulandia naar buiten traden met het nieuws dat ze samen wilden werken. In werkelijkheid is het pas een maandje geleden. Maar door het coronavirus kunnen de twee clubs nu niet meer stappen naar elkaar zetten.

De verenigingen hadden 16 maart als datum geprikt om de plannen te bespreken met de leden, maar door het coronavirus kon dat geen doorgang vinden. ,,En daar is het eigenlijk blijven hangen", zegt Eric Langens namens Be Quick.

‘Voorleggen aan de leden’

De korfbal- en voetbalclub hebben samen bijna duizend leden en willen verschillende vormen van samenwerken bekijken. Dat kan samenwerken met het inkopen van bijvoorbeeld sportkleding zijn, maar het zou ook een volledige fusie kunnen worden. ,,Dat willen we voorleggen aan de leden", zegt Nulandia-man Rob van Nistelrooij. ,,Maar zolang we niet kunnen vergaderen, komen we niet verder.”

Volledig scherm
© BD / Peter van Huijkelom

Er zijn verenigingen in de regio die zo'n vergadering digitaal proberen te houden, maar dat zien de Nulandse clubs niet zitten. ,,Dit lijkt me niet het beste onderwerp om per mail of via de webcam te behandelen", zegt Langens. ,,En het hoeft ook niet binnen een week gebeurd te zijn. We moeten ons erbij neerleggen. Er zijn op dit moment belangrijkere zaken in de wereld", gaat hij verder.

Genoeg tijd om na te denken

Maar het is niet zo dat de mogelijke samenwerking niet leeft nu het sporten stil ligt. ,,We hebben veel positieve reacties gekregen. Mensen zijn er nu over aan het nadenken, daar is toch tijd genoeg voor", zegt Van Nistelrooij. Het wakkert bij de twee mannen het idee aan dat (intensief) samenwerken een goed plan is. ,,Daarom willen we, wanneer het weer kan, zo snel mogelijk bij elkaar gaan zitten", aldus Langens.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch