Volledig scherm
Domino's Pizza wil zich vestigen in dit pand in de Zuiderpassage. © Marc Brink/BD

Hangjongeren en zwerfafval zijn niet genoeg reden om Domino's Pizza te weigeren bij Zuiderpassage

DEN BOSCH - Bewoners vrezen zwerfafval, hangjongeren en luchtvervuiling als er een Domino's Pizza in de Van Ruusbroecstraat komt. Maar dat is niet genoeg om een vergunning te weigeren, zo oordeelt de commissie advies voor de bezwaarschriften.

Vier bewoners maakten daar bezwaar tegen de omgevingsvergunning die nodig is voor de komst van de pizzeria nabij de Zuiderpassage. De bezwaarmakers wonen rondom de nieuwe pizzeria die tegenover de Burgemeester Lambooybrug moet komen. Zij vrezen de overlast van studenten en de (bezorg)scooters voor het pand. De parkeerplaatsen in de straat zijn vaak al erg vuil en jongeren gooien al veel afval op straat, vinden de bewoners. Een nieuwe pizzeria zal meer hangjongeren naar de Zuiderpassage brengen.

Tot slot zien de bewoners ook niet hoe de luchtafvoer aangelegd moet gaan worden. ,,Er is al horeca genoeg en die zorgen al voor de nodige geuren in de omgeving", stellen de bewoners. De bezwaarmakers vinden het belangrijk dat hun appartementen ‘goed verkoopbaar blijven’. ,,De vestiging van Domino's levert geen bijdrage aan de woningwaarde."

Volledig scherm
Zuiderpassage anno 2019 is uitgestorven. © Roel van der Aa

Winkelcentrum zit in het slop

De bezwarencommissie ziet echter geen mogelijkheid om aan deze punten tegemoet te komen. Het welstandsadvies waar zij aan kunnen toetsen, vertoont geen gebreken. Ook andere omstandigheden maken volgens de commissie niet dat het besluit ‘niet in stand kan blijven'.

De pizzeria moet komen in het een pand naast een vestiging van Smooxx (elektronisch roken) waar lang geleden Keser kantoorartikelen was gevestigd. Het winkelcentrum uit de jaren zestig verkeert al jarenlang in het slop. Leegstaande panden worden moeizaam gevuld.

Toch gaf de Wijkraad Zuid eerder ook al kritiek op het plan. ,,Ik denk niet dat de buurt zit te wachten op rondscheurende brommers", sprak voorzitter Gerard Schouten. ,,Volgens mij hebben buurtbewoners meer behoefte aan een supermarkt dan aan een filiaal van Domino’s Pizza’’, zei Schouten. In Den Bosch zit Domino’s Pizza al aan het Leonardo da Vinciplein, de Oude Baan (Rosmalen) en Burg. Godschalxstraat (Empel).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch