Jopie en Hans Claassen uit Den Bosch
Volledig scherm
Jopie en Hans Claassen uit Den Bosch © Familiefoto

Hans werd verliefd tijdens een logeerpartijtje

DEN BOSCH - Jopie Wybenga is in 1933 geboren in Delft. Hans Claassen kwam in 1930 ter wereld in Delden (Overijssel). Hun vaders waren in de oorlogsperiode goede dienstkameraden en zij zorgden er dan ook voor dat Jopie en Hans met elkaar in contact kwamen. Toen Jopie in Delden ging logeren, kreeg Hans een oogje op haar.

Jopie en Hans kregen verkering, maar zij woonde nog steeds in Delft en hij nog steeds in Delden. Omdat de afstand te groot was, besloot Hans bij het gemeentelijk energiebedrijf in Rijswijk in Zuid-Holland te gaan werken. In die plaats zijn ze gaan samenwonen en trouwden ze op 19 augustus 1959. In 1963 verhuisde het koppel naar Den Bosch, waar Hans bij de toenmalige PNEM, het huidige Essent, ging werken. Op zijn 60ste ging hij met pensioen. Sindsdien heeft hij het nog steeds hartstikke druk met de achtertuin, volkstuin en tennissen.

Jopie heeft de zorg voor het huishouden voor haar rekening genomen. In haar vrije tijd vermaakt ze zich met handwerken, borduren, kantklossen en frivolité. Ze is 39 jaar actief geweest in de telefooncirkel, een belrondje waarbij alleenstaande ouderen worden gebeld om te checken of alles goed gaat.

Jopie en Hans hebben vier zonen, zes kleinkinderen en twee achterkleinzonen van nog geen jaar oud.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch