Volledig scherm
Harry Baeten. © Marc Bolsius

Harry Baeten, oud-topman Van Lanschot overleden

UDENHOUT - Harry Baeten, bankier en voormalig topman van Van Lanschot in Den Bosch, uit Udenhout is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige ernstig tijd ziek. Baeten heeft ruim 35 jaar bij Van Lanschot gewerkt en nam in 2004 afscheid als topman van de bank.

Harry Baeten kwam in 1969 in dienst bij Van Lanschot en had bij de oudste bank van Nederland diverse functies. Hij stond mede aan de basis van de groei van de bank en de beursgang van Van Lanschot. In 1988 werd Baeten, geboren in Tilburg, lid van de raad van bestuur van Van Lanschot. 

In 2002 werd hij bestuursvoorzitter als de opvolger van de naar de Rabobank vertrokken Bert Heemskerk. Baeten, die in 2004 afscheid nam van Van Lanschot werd vervolgens door Floris Deckers. Baeten had een aantal maatschappelijk functies. Hij was onder andere bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken, Adviesraad Stichting Gasthuis Tilburg en Stichting Vestingwerken in Den Bosch. 

 1. Zestig bomen Van Zwietenpark terug aan zijde waar gekapt wordt
  PREMIUM

  Zestig bomen Van Zwieten­park terug aan zijde waar gekapt wordt

  DEN BOSCH - Voor de 29 bomen in het Van Zwietenpark die op de nominatie staan om gekapt te worden komen er 60 nieuwe bomen aan die zijde (Bouvigne/Polsbroek/Burchtenlaan) terug. Die verrassende mededeling deed de advocaat van de gemeente Den Bosch gistermiddag voor de rechtbank. Bezwaarmakers tegen de bomenkap toonden zich verbaasd. ,,Dit bedoel ik nu, want daarom zitten we ook hier. De communicatie van de gemeente is slecht’’, aldus buurtbewoner Verhamme.
 2. LIVE | FC Den Bosch krijgt kansen tegen Jong AZ, maar scoort nog niet

  LIVE | FC Den Bosch krijgt kansen tegen Jong AZ, maar scoort nog niet

  FC Den Bosch hoopt vanavond af te rekenen met de serie van drie wedstrijden zonder zege. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie won direct na de winterstop met 2-6 van FC Dordrecht en won zo de periodetitel. Daarna werd rivaal TOP Oss met 3-0 verslagen. Toen volgden nederlagen tegen FC Eindhoven (2-0), RKC Waalwijk (2-1) en een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1). De ploeg van Wil Boessen gaat om 20.00 uur op bezoek bij Jong AZ. Volg het duel hier LIVE.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch