Volledig scherm
Op de polikliniek chirurgie is men blij met de eerste plek van het JBZ én met de fruitdozen. © Sandra Peerenboom

Hartverwarmende reacties op eerste plek van JBZ in ziekenhuis Top 100

In de jaarlijkse Top 100 van Nederlandse ziekenhuizen prijkt het Jeroen Bosch Ziekenhuis dit jaar bovenaan de categorie topklinische ziekenhuizen, waarvan er in Nederland in totaal 26 zijn.

Volledig scherm
Fruitdoosje © JBZ

Het Bossche ziekenhuis nuanceert zelf deze hoge notering in de jaarlijkse  Ziekenhuis Top 100 van AD en de regionale kranten van de Persgroep waaronder BD op haar eigen website direct  ('Waarbij we ons wel realiseren dat het moeilijk blijft om ziekenhuizen goed met elkaar te vergelijken'). Maar er was donderdag toch alle reden voor een klein feestje.

,,Natuurlijk wilden we het wel een beetje vieren met onze medewerkers en de patiënten", zegt woordvoerster Saskia Byvanck. Geen feestelijke slagroomtaarten echter, maar verantwoorde porties groenten en fruit. ,,Voor de teams hadden we dozen met fruit en snoepgroenten. Patiënten op de verpleegafdelingen kregen een roos en mandarijnen. Die hebben we ook nog gegeven aan patiënten op onze poli's en aan bezoekers op de boulevard. Ik denk dat het om zo'n 800 rozen ging."

Het JBZ kreeg in de loop van de dag ook veel positieve reacties op de klassering. ,,Van collega-ziekenhuizen, partners in netwerken. En ook op sociale media. Echt hartverwarmend wat er allemaal voorbij kwam", aldus Saskia Byvanck.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch