Volledig scherm
Leden van Meat the Victims protesteren bij een stal van Van Sleuwen in Boxtel. © Domien van der Meijden

HAS laat wenskaarten tekenen voor gedupeerde varkensboer Van Sleuwen in Boxtel

DEN BOSCH/BOXTEL - Het college van bestuur en de directie van de HAS Hogeschool in Den Bosch hebben het personeel en de studenten gevraagd wenskaarten te schrijven voor agrariër Van Sleuwen. 

Van Sleuwen is de veehouder met stallen aan de Brede Heide in Boxtel waar maandag dierenactivisten van Meat the Victims met een kleine honderd demonstranten in de stallen zaten om aandacht te vragen voor de varkens en hun leefomstandigheden.

Bij de balie lagen gisteren wenskaarten die gretig aftrek vonden bij de studenten. In een begeleidend briefje schrijft Dick Pouwels namens het college van bestuur en de directie:  ,,Het bezetten van een varkensbedrijf, hoe verzin je het! De gebeurtenissen in Boxtel en de dreiging later in de week in Moergestel hebben onze HAS-gemeenschap niet onberoerd gelaten. Wij vinden het vreselijk wat de boer en zijn gezin hebben doorgemaakt. Wij hebben geen goed woord over voor deze acties, zijn verontwaardigd, zeg maar gerust boos!”

Pouwels verder: ,,Een actie zoals in Boxtel is een grove inbreuk op de privacy van de betrokken boer en zijn familie en niet acceptabel.” Voor de goede orde moet hierbij wel worden aangetekend dat Van Sleuwen niet bij de stallen van de Brede Heide woont, maar in Meierijstad.

De brief gaat verder: ,,Natuurlijk zijn er allerlei discussies over dierenwelzijn, transitie van minder dierlijk naar meer plantaardig eiwit en emissieproblematiek van de veehouderij. Thema’s waar we met ons onderwijs, onze studenten en ons onderzoek aan werken. Daarmee leveren we oplossingen voor deze vraagstukken in de praktijk. Dit onderstreept het grote belang van onze opleidingen in het veehouderijdomein. Wil je de boer in Boxtel ook een hart onder de riem steken, geef dan gehoor aan de actie en teken de kaarten bij de receptie! Die liggen er tot vrijdagmiddag.”

Inmiddels zijn tientallen wenskaarten ingevuld. Die worden maandag naar Van Sleuwen gestuurd.

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch