Volledig scherm
PREMIUM
De docenten Peter Jacobs en Ellen den Hertog met vierdejaars student Daniëlle Loonen en eerstejaars Arie van Eck in de hal van HAS Hogeschool Den Bosch. © Roel van der Aa

HAS-studenten Daniëlle en Arie weten het zeker: zij willen boer worden

DEN BOSCH - Wie wil er in deze barre tijden nog studeren voor het boerenleven? Nou, Daniëlle en Arie dus. Ze zitten op de HAS, kennen geen twijfel en gaan thuis de boel overnemen. ‘Er is toekomst als boer’.

Allebei waren ze bij het boerenprotest op dinsdag 1 oktober op het Malieveld in Den Haag. Eerstejaars student Arie van Eck en vierdejaars Daniëlle Loonen. Met permissie van HAS Hogeschool Den Bosch. ,,De keuze van studenten om te gaan protesteren werd gerespecteerd door de school’’, vertelt de 17-jarige Van Eck, woonachtig in Everdingen. Die dag gaf vertrouwen. 

  1. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
    PREMIUM
    update | video

    Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

    DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch