Volledig scherm
PREMIUM
W & W oftewel Wilbert Pigmans en William Burg: twee vrienden voor het leven © Chris Korsten

Hekwerk vormt geen bedreiging voor Levenslied Den Bosch

DEN BOSCH - Voor menigeen is het Levenslied hét evenement van het jaar. Al méér dan twee decennia. Met boordevol gezelligheid en gemoedelijkheid, gratis optredens van je favoriete artiesten, en ook het bier hoeft niet al te veel te kosten. Een volgeladen bolderkar is immers zo op het marktplein gereden. Dat laatste had de organisatie ditmaal echter zoveel mogelijk aan banden gelegd.

Amigos para siempre. Het harmonieuze nummer dat Sarah Brightman en José Carreras in 1992 zongen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen van Barcelona. Op deze zaterdagavond, 27 jaar later, staan William Burg(44) en Wilbert Pigmans(27) schouder aan schouder op het podium van de Bossche Markt om het lied te vertolken. W & W 'spelen' vanwege hun afkomst ook nog eens een thuiswedstrijd, waardoor het publiek extra 'geraakt' wordt. 

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch