Volledig scherm
Huub Dormans van Ondernemerslift+ (links) reikt de cheque uit aan Rikkert Koppes (rechts) © Peter De Bruijn

Helmonds bedrijf wint eerste ‘Dutch Masters Innovation Award’ in Den Bosch

DEN BOSCH/HELMOND - Het Brabantse bedrijf ‘Camarillo’ heeft vanmiddag bij Indoor Brabant in Den Bosch de eerste Dutch Masters Innovation Award gewonnen. Het bedrijf uit Helmond wil met extra informatie meer ‘het verhaal’ bij toeschouwers brengen in de paardensport. “Als je op een beeldscherm naar wielrennen, schaatsen of de Formule 1 kijkt, komt er allerlei informatie voorbij tot aan de oliedruk toe bij wijze van spreken. Die extra data zie je in de paardensport veel minder”, aldus Rikkert Koppes van Camarillo (een volledig wit paard red.).

Het bedrijf ontwikkelde de ‘Camarillo Oko’. Dat is een sensor met analyse software in een hindernis die gegevens van ruiter en paard verzamelt zoals de afstand en hoogte bij een hindernis, bochtenwerk en de snelheid. “Je kunt straks zien waar ruiter en paard precies de winst pakt. Je kunt vergelijken”, aldus Koppes. “Waar maakt de combinatie nou echt het verschil tussen winst en verlies?”

In de zomer

De Camarillo Oko won vijfduizend euro. Koppes: “Het voelt fantastisch. Nooit kunnen bedenken dat we met de eerste prijs weg zouden gaan. “We gebruiken het geld voor de opstart van onze campagne. We verwachten in de zomer te beginnen met het aanbieden van onze diensten aan concoursen.”

Er waren in de finale drie kandidaten voor de Innovatie Award. Naast de Camarillo Oko waren dat de MM Foramen Free Neusriem van Marcel Michielsen uit Chaam en de Q4HorseProfile; een online tool die inzicht geeft in het gedrag en de voorkeuren van je paard van Esther Huisman uit Aalsmeer.

Volledig scherm
Paardentandarts Marcel Michielsen uit Chaam hield een pitch over een speciale neusriem voor paarden © Peter De Bruijn
 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch