Volledig scherm
PREMIUM
Els Knoope uit Helvoirt heeft een boek geschreven over de zussen van Vincent van Gogh. © Marc Bolsius

Helvoirtse schrijft roman over bewogen leven van zussen Vincent van Gogh

HELVOIRT - Vincent van Gogh: wereldberoemd. Zijn broer Theo van Gogh: ook bekend, vanwege zijn steun aan Vincent en hun briefwisseling. De zussen van Vincent: .... Schrijfster Els Knoope uit Helvoirt vertelt hun verhaal, in een op feiten gebaseerde roman. Het is het tweede boek over de drie zussen. En laat het vorige nou ook geschreven zijn door een Helvoirtenaar... 

Natuurlijk speelt Helvoirt een belangrijke bijrol in het nieuwe boek over de drie zussen van de wereldvermaarde schilder Vincent van Gogh. Daar begint ‘Vincent was onze broer’ van schrijfster Els Knoope (63) uit Helvoirt. In januari 1871 als vader Van Gogh dominee wordt in het kleine dorp en er vanuit Zundert met zijn gezin - en de gouvernante - gaat wonen. Vincent, die allang niet meer thuis woont, zal er regelmatig logeren. 

  1. Optocht Oeteldonk bijna klaar voor de start: met afscheid en een debuut
    PREMIUM
    Update

    Optocht Oeteldonk bijna klaar voor de start: met afscheid en een debuut

    DEN BOSCH - Na een langdurige voorbereiding en een onstuimige intocht op zondag slingert zich maandag de ‘Grote Optocht’ door Oeteldonk. De stoet wordt gevormd door veertien praalwagens gebouwd door carnavalsverenigingen zoals De Eldorado's, De Krabkes en Lopes te voet. Ook zijn er zeven grote loopgroepen waaronder Veur Mekaor en De Dondersteentjes. Het Brabants Dagblad zendt de optocht straks live uit via bd.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch