Els Knoope uit Helvoirt heeft een boek geschreven over de zussen van Vincent van Gogh.
Volledig scherm
PREMIUM
Els Knoope uit Helvoirt heeft een boek geschreven over de zussen van Vincent van Gogh. © Marc Bolsius

Helvoirtse schrijft roman over bewogen leven van zussen Vincent van Gogh

HELVOIRT - Vincent van Gogh: wereldberoemd. Zijn broer Theo van Gogh: ook bekend, vanwege zijn steun aan Vincent en hun briefwisseling. De zussen van Vincent: .... Schrijfster Els Knoope uit Helvoirt vertelt hun verhaal, in een op feiten gebaseerde roman. Het is het tweede boek over de drie zussen. En laat het vorige nou ook geschreven zijn door een Helvoirtenaar... 

Natuurlijk speelt Helvoirt een belangrijke bijrol in het nieuwe boek over de drie zussen van de wereldvermaarde schilder Vincent van Gogh. Daar begint ‘Vincent was onze broer’ van schrijfster Els Knoope (63) uit Helvoirt. In januari 1871 als vader Van Gogh dominee wordt in het kleine dorp en er vanuit Zundert met zijn gezin - en de gouvernante - gaat wonen. Vincent, die allang niet meer thuis woont, zal er regelmatig logeren. 

  1. Man voor rechter na  dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken
    PREMIUM

    Man voor rechter na dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken

    DEN BOSCH - ,,Hij rookte, filmde zichzelf en dronk alcohol tijdens het rijden. Daarmee nam hij onaanvaardbare risico’s.’’ Dat zei officier van justitie Patrick van Hees donderdag tijdens een rechtszitting over een Bossche automobilist (31) die terecht stond voor het veroorzaken van een ongeluk in juli 2018 op de A59 bij Rosmalen waarbij een vrouw (21) uit Gemert om het leven kwam.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch